Още след първото си излъчване по британската телевизия ITV на 4

...
Още след първото си излъчване по британската телевизия ITV на 4
Коментари Харесай

Въпрос за 1 милион - последните 10 въпроса, донесли голямата награда в Стани богат по света

Още след първото си лъчение по английската телевизия ITV на 4 септември 1998 година предаването Who Wants To Be A Millionaire се трансформира във феномен - първо местен, а малко по-късно и в световен.
 Въпрос за 100 000 лв. ще бъде отворен тази седмица в “Стани богат
Въпрос за 100 000 лв. ще бъде отворен тази седмица в “Стани богат "

Исторически миг в предаването

Американците незабавно " захапват " стръвта и още идната година, на 16 август 1999 година, ABC излъчва първия епизод. Ние, българите, се качваме на влакчето през 2001 година, само че до момента в който " на запад " премията е от цялостен един милион, то у нас тя е по-скромните 100 000 лв.. На родната почва Who Wants To Be A Millionaire се казва  " Стани богат " и за 22-те си години съществуване обикаля телевизионния ефир - първоначално по NOVA, по-късно по Българска национална телевизия, а в този момент по bTV.

Вчера, 4 април, стана ясно, че тази седмица в предаването ще бъде отворен въпрос за 100 000 лв.. До момента това се е случвало единствено два пъти, като единствено единият от участниците дава правилен отговор.

И до момента в който чакаме да разберем какъв ще бъде въпросът за огромната премия в " Стани богат ", дано си напомним кои са последните 10, донесли един милион на участниците от Who Wants To Be A Millionaire в Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Въпрос 10: Кой корсар е умрял в борба край крайбрежията на днешна Северна Каролина през 1718 година?

Това е въпросът, с който през 2020 година Доналд Фиър става шестият милионер на Обединеното кралство в Who Wants To Be A Millionaire. Учителят по история и политика отговоря вярно на всичките 15 въпроса, като впечатлява и с това, че става първият играч, спечелил с потреблението единствено на един жокер.

Верният отговор на последния му въпрос е Черната брада. След успеха си Доналд Фиър споделя, че не счита да се отхвърля от учителската специалност, а с част от облагата възнамерява да си купи кемпер и да пътува. Останалите пари пък желае да даде на фамилията си.

Въпрос 9: Кой е първият президент, който има електричество в Белия дом, макар че той и брачната половинка му в никакъв случай не са докосвали ключ за осветяване от боязън да не бъдат ударени от ток?

Този въпрос е заложен на 29 ноември 2020 година на първата звезда в предаването в Съединени американски щати, спечелила премията от един милион $. Той се споделя Дейвид Чанг и е прочут пътешестващ готвач. Преди да подари облагата си на служащи в заведения за хранене, наранени от пандемията, той дава отговор на въпроса с правилния отговор - Бенджамин Харисън.

Въпрос 8: Кой боксьор беше прочут с това, че удря гонга при започване на филмите на Дж. Артър Ранк?

Верният отговор идва от устата на Инграм Уилкокс - британец, чийто опит във викторините си споделя думата по време на присъединяване му в Who Wants To Be A Millionaire. На 23 септември 2006 година той става петият човек в Обединеното кралство, който печели огромната премия.

До сумата от 32 000 паунда той е употребявал всичките си жокери, само че все пак с помощта на знанията си дава правилния отговор на последния въпрос - Бомбардие Били Уелс.

Въпрос 7: Кое от изброените не е част от американските конни надпревари Triple Crown?

През април 2004 година ирландецът Пат Гибсън, който също е натрупал опит с викторини, става четвъртият човек, спечелил огромната премия във формата на Англия. Впечатляващото в играта му е, че до последния въпрос към момента разполага с два от жокерите си - нещо, с което никой различен състезател не съумява да се похвали. Гибсън първо употребява 50:50, а по-късно се обажда и на другар, с цел да затвърди увереността си, че правилният отговор е Arlington Million.

Въпрос 6: Кого употребява художникът Грант Ууд като модел за фермера от известната си картина " Американска готика "?

Американката Нанси Кристи си проправя път до спечелването на един милион $ на 9 май 2003 година, когато дава отговор вярно точно на този въпрос. Учителката от Оклахома е първата жена от Съединени американски щати, която стига до финала на играта, като дава правилния отговор на въпроса - зъболекаря си.

Въпрос 5: Иконата на Съединени американски щати " Чичо Сам " е основана на Самюел Уисън, който работи по време на войната от 1812 година като какъв?

Верният отговор на този въпрос е: контрольор на месо. Дава го американецът Кевин Смит на 18 февруари 2003 година и по този начин сграбчва огромната премия от един милион $.

Въпрос 4: По време на Втората международна война бойците на Съединени американски щати са употребявали първите търговски аерозолни кутии, с цел да съхраняват какво?

На 7 септември 2001 година американецът Ед Тоутант е поканен още веднъж да седне на стола на благосъстоянието. Причината: във въпроса за 16 000 $, на който той дава неверен отговор при играта си от 31 януари същата година, се оказва, че има неточност. Вторият път мъжът не изпуска шанса си и сграбчва премията, откакто дава правилния отговор - инсектицид.

Въпрос 3: Коя писмен знак би трябвало да се появи при започване на регистрационния номер на всички невоенни самолети в Съединени американски щати?

Американецът Бърни Кълън си печели един милион $ на 15 април 2001 година, когато дава правилен отговор на тъкмо този въпрос - латинската писмен знак N.

Въпрос 2: На кого се приписва изобретяването на първия всеобщо създаван хеликоптер?

На 10 април 2001 година на този въпрос вярно дава отговор Кевин Олмстед. При това печели и най-голямата сума в историята на американския Who Wants To Be A Millionaire - цели 2 180 000 $. Това се получава по този начин поради особеността в регламента джакпотът да се усилва с всеки идващ епизод. А верният отговор, който го прави милионер е: Игор Сикорски.

Въпрос 1: Кой крал е бил женен за Елеонор Аквитанска?

Джудит Кепел е графичен дизайнер, трета братовчедка на актуалната кралица консорт Камила Паркър и единствената британка, печелила премията от 1 милион паунда. Прави го на 20 ноември 2000 година с правилния отговор на въпроса - крал Хенри II.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР